Heeft u vragen?

Kijk dan eens rond op deze website. Heeft u een andere vraag? Hieronder leest u waar u uw vraag kunt stellen.

  • Kom naar de nieuwe locatie Duurzaam wonen in het pand van voormalig wijkcentrum De Grondel. Adres: Zwanenveld 90-82
  • Elke donderdag van 13.00 - 17.00 uur. U bent welkom zonder afspraak
  • Elke woensdagochtend is de adviseur Duurzaam Wonen er. Hiervoor kunt u een afspraak maken
  • Stuur een e-mail naar Lotte Barrance, Omgevingsmanager, gemeente Nijmegen

Kijk op nijmegen.nl/energieloket. Met vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag, van 9:00 tot 17:30 uur, contact opnemen met het energieloket:

Stel dan uw vraag tijdens een gesprek met de adviseur Duurzaam wonen (incl. leningen en subsidies) van gemeente Nijmegen. Maak hiervoor een afspraak op de website. Kies voor de locatie in Dukenburg voor een afspraak bij u in de buurt.

Naar adviesgesprek duurzaam wonen

Bekijk de website over energie besparen met Nijmeegse acties en tips, of lees de website van de gemeente over het aardgasvrij worden van Zwanenveld. Hier kunt u ook nieuwsbrieven en documenten terugvinden.

Volg de socialmedia-kanalen van gemeente Nijmegen, bijvoorbeeld op facebook.

Of meld u aan voor de digitale nieuwsbrieven over duurzaam wonen én het aardgasvrij worden van Zwanenveld en Lankforst-Noord. Zo mist u niets.


Wie doen er mee?

Werken aan een toekomst zonder aardgas in Dukenburg doen we samen met u en de gemeente Nijmegen, woningcorporaties Portaal, Woonwaarts, Talis, lokale afvalenergiecentrale ARN B.V. en Firan - de organisatie die een warmtenet kan aanleggen (distributie).

ARN zet (rest)afval om in energie, meststof en andere herbruikbare materialen. Het is een innovatief en duurzaam bedrijf dat een maatschappelijk belang dient. Lees meer over ARN B.V. of bekijk de video.

Firan ontwikkelt, realiseert en exploiteert de infrastructuren voor warmte, koude, waterstof, duurzame gassen en zon- en windenergie die klaar zijn voor de wereld van morgen. Meer weten? Kijk op de website van Firan.

Woningcorporatie Portaal (ruim 50.000 woningen) bouwt aan kansrijke buurten waar je je thuis voelt. In Nijmegen biedt zij onderdak aan ongeveer 11.500 huishoudens en is daarnaast werkzaam in de regio’s Amersfoort, Arnhem, Leiden en Utrecht.

Talis is een woningcorporatie die haar huurders een betaalbaar en goed thuis wil bieden. Zo’n 30.000 mensen in Nijmegen en Wijchen wonen in een huurwoning van Talis. Meer weten? Kijk op de website van Talis.

Voor de eerste ca. 642 woningen van Talis en Woonwaarts die op het warmtenet worden aangesloten wordt InWarmte de leverancier. InWarmte is leverancier van duurzame warmte. Zij werken samen met lokale bedrijven om de best mogelijke oplossingen voor woningen en commerciële ruimtes te realiseren. InWarmte gelooft dat de warmtemarkt beter, slimmer en duurzamer kan. Met een energiesysteem van InWarmte ben je voorbereid op de toekomst en verzekerd van warmte. Meer weten? Kijk op de website van InWarmte InWarmte - Jouw lokale warmteleverancier.

Woonwaarts: een woningcorporatie met huizen in de gemeenten Beuningen, Druten en Nijmegen. Meer weten? Op de website van woningcorporatie Woonwaarts vindt u meer informatie.

Gemeente Nijmegen gaat voor nieuwe energie! Nijmegen wil uiterlijk in 2045 stoppen met het gebruik van aardgas voor koken en het verwarmen van panden en tapwater. In de Warmtevisie staat wat de stad hiervoor moet doen. Een wijkwarmteplan is voor Zwanenveld inmiddels opgesteld door de gemeente, bewoners, woningcorporaties en andere pandeigenaren in deze wijken. Daarin staat hoe het gebied kan bijdragen aan het doel. Lees meer over het plan voor Zwanenveld op aardgasvrij.nijmegen.nl.

Wilt u alles weten over het warmtenet? Wilt u meedenken samen met andere inwoners uit Dukenburg over het warmtebedrijf? Op dit moment wordt verkend hoe inwoners deel kunnen uitmaken van de organisatie rondom het warmtenet.  Meer informatie? Neem dan contact op met Lotte Barrance, omgevingsmanager, gemeente Nijmegen.